Trenutno ne planiramo upošljavanje novog osoblja. Međutim, praktikujemo jednu vrstu profesionalnog angažmana koja se pokazala zadovoljavajućom kako za konsultante tako i za nas. Radi se o bazi stručnih konsultanata; profesionalaca koji nisu formalno zaposleni u proMENTE-u ali koji su zainteresovani da zajedno sa nama apliciraju na tendere i za grantove iz oblasti socijalnog istraživanja što je u skladu sa njihovom ekspertizom i našim interesovanjem. Kada se identifikuje odgovarajuća prilika, obično konsultant preuzima vodeću ulogu u izradi aplikacije; konsultant/ica će biti naveden/a u prijedlogu budžeta kao vanjski konsultant. Kada je aplikacija uspješna, konsultanti rade sa proMENTE osobljem i mogu ukoliko žele da preuzmu vodeću ulogu u realizaciji programa.

Konsultanti koji se prijavljuju za našu saradnju trebaju imati najmanje magistarski nivo obrazovanja. Neki od njih žive i rade u BiH, dok su neki u drugim državama.

U proMENTE-u jako cijenimo odličnu timsku atmosferu i nastojimo da konsultanti budu odgovarajući za naše uposlenike. Ukoliko su vam navedeni prijedlozi interesantni bilo bi nam drago i jako korisno da nas posjetite u našim prostorijama.

Ukoliko ste zainteresovani da budete dio proMENTE tima molimo vas da ispunite kratku prijavnu formu: