proMENTE  ima sveobuhvatno iskustvo u dizajniranju, vođenju i praćenju uspješnosti vlastitih projekata koji su finansirani od strane donatora. proMENTE  tim je  u potpunosti osposobljen za upravljanje projektnim ciklusom i samostalno vođenje projekata. Vladamo strategijama, tehnikama i metodama projektnog i mrežnog planiranja, te analiziranjem znakova za jačanje efikasnosti cjelokupnog projektnog procesa, prateći najsavremenije programe i najnovije trendove.

Istraživačko iskustvo omogućava nam razvoj projekata Udruženja koji su bazirani na znanstvenim osnovama. Ovakav pristup nam omogućava određivanje razvojnih prioriteta i izvodive programske okvire za identificiranje i pripremu novih projekata koje zatim operacionaliziramo u projektne prijedloge. Veoma smo vješti u izradi logičkog okvira projekta i akcijskih planova.

Projektni menadžment u proMENTEu obuhvaća planiranje, organiziranje, praćenje i kontrolu svih aspekata projekta, te motiviranje svih uključenih ljudi za postizanje projektnih ciljeva na siguran način, unutar planiranog budžeta, vremena i drugih zadanih parametara izvedbe.

proMENTE je često bio partner lokalnim organizacijama u provođenju projekata u BiH, ali i nacionalni partner u međunarodnim projektima.  

Lista projekata